четверг, 15 мая 2014 г.

Чому темний шоколад такий корисний

Вчені з’ясували, чому темний шоколад корисний для здоров’я, і це пов’язано з впливом какао на корисні бактерії в нашому організмі. Вже давно відомо, що регулярне споживання темного шоколаду зменшує кров’яний тиск і корисно для серця, і тепер фахівці з Університету штату Луїзіана з’ясували, чому це відбувається.
У кишечнику є два види бактерій: корисні та шкідливі. Корисні бактерії, такі як біфідобактерії і молочнокислі бактерії харчуються шоколадом. Коли ви їсте темний шоколад, корисні бактерії ростуть і ферментують його, виробляючи протизапальні сполуки. Ці сполуки проникають в кровообіг і захищають артерії і серце від пошкодження. Шкідливі бактерії, такі як клостридії та деякі штами кишкової палички викликають запалення, що призводить до здуття, діареї та запору.
Учені протестували три типи какао порошку, який використовується у виготовленні шоколаду, на штучному травному тракті, який складався з низки культур бактерій. Какао містить так звані антиоксидантні поліфенольні сполуки, такі як катехін і епікатехін, а також невелику кількість клітковини.
Користь темного шоколаду:
Знижує ризик розвитку раку і серцевих захворювань. Темний шоколад містить флаваноли, які нейтралізують вільні радикали, що руйнують здорові клітини.
Зменшує рівень поганого холестерину.
Покращує настрій. Темний шоколад містить фенілетиламін, який вивільняє ендорфіни і серотонін в мозок, викликаючи ейфорійний підйом. Також гіркий шоколад сприяє схудненню, але тут важливо знати міру.
Вітаміни. Гіркий шоколад багатий вітамінами і мінералами, включаючи калій, кальцій, магній і залізо, які допомагають запобігти інсульту, гіпертонію, серцеві захворювання і діабет 2-го типу.
Джерело: cikave.org.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий